Kejsersnit og hypnose

Kejsersnit og hypnose

Hypnose som forberedelse til kejsersnit

På Universitetshospitalet i Liege i Belgien har professor i anæstesiologi Marie-Elisabeth Faymonville været ansvarlig for omkring 11.000 operationer med hypnose som eneste bedøvelse.

Det er planlagte operationer, med en forventet varighed på max. en time. Ingen kejsersnit, men mange forskellige andre operationer af tilsvarende varighed. De opererede mærker ingen smerte. Og der ses ingen af de gener efter bedøvelsen, som ofte ses efter en normal operation.

Desuden viser statistikken over de 11.000 operationer:

  • Færre infektioner
  • mindre blødning
  • færre sygedage
  • færre psykiske eftervirkninger hos patienterne med hypnose som bedøvelse.


Og der er ingen bivirkninger ved hypnose til operationer.

I Danmark er der ingen, der tilbyder hypnose som smertelindring ved operationer – hverken planlagte eller akutte.

At bruge hypnose på den måde kræver en lang efteruddannelse, som hospitalet i Liege tilbyder til anæstesilæger fra mange lande.

Hypnose virker ikke kun som smertelindring

Så selv om selve operationen foregår på helt traditionel vis, kan hypnosen være gavnlig. Hvis du ser frem til et planlagt kejsersnit, så kontakt mig, og jeg vil give dig og din partner undervisning i, hvordan I med hypnose kan forberede jer på et kejsersnit.

Ved at bruge trancearbejde både som forberedelse og under operationen, vil du kunne hjælpe dit barn til en mere rolig overgang til livet uden for livmoderen, du vil kunne mindske den nervøsitet, du kan have forud for kejsersnittet. Du vil også kunne hjælpe din krop til at komme hurtigere ovenpå efter operationen.

Desuden vil du sandsynligvis opnå de samme positive virkninger af trancen som patienterne i Liege.

Relaterede indlæg

Kejsersnit og hypnose

Kejsersnit og hypnose

Hypnose som forberedelse til kejsersnit På Universitetshospitalet i Liege i Belgien har professor i anæstesiologi Marie-Elisabeth Faymonville været ansvarlig for omkring 11.000 operationer med hypnose som

Læs mere »

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

Få gratis tips og nyheder samt gode tilbud direkte i din indbakke. Skriv dig op  her.